В’єтнам виділив для підтримки робочих під час пандемії 1,2 мільйона доларів

Міністерство праці, інвалідів та соціальних справ В’єтнаму розробило цільову програму підтримки працівників, які постраждали від глобальної пандемії COVID-19. Як повідомляє Saigon Tien Phong, на реалізацію цільового пакету буде виділено 27,6 трильйона донгів (близько 1,2 мільярда доларів).

За даними Державної служби статистики республіки, більш 540000 чоловік у В’єтнамі втратили роботу з початку цього року через наслідки пандемії коронавіруса. Більш 3,1 мільйона місцевих робітників зіткнулися з різким скороченням зайнятості та близько 6,5 мільйона чоловік зі значним зниженням доходів.

В якості запобіжної підтримки постраждалих від економічної кризи, викликаної пандемією, Міністерство праці запропонувало тимчасово знизити розмір обов’язкових соціальних відрахувань для тих працівників, яким вдалося зберегти свої робочі місця.

Відправлені в неоплачувану відпустку або звільнені зможуть отримувати щомісячні виплати від держави в розмірі 1,8 мільйона донгів (близько 80 доларів США) на період пошуку нової роботи.

Додаткові виплати в розмірі 1 мільйона донгів (близько 43 доларів США) будуть надані вагітним жінкам, які втратили роботу, і жінкам, які виховують дітей віком до шести років.

За оцінками Міжнародної організації праці, в’єтнамські жінки найбільше страждають від наслідків пандемії, оскільки вони становлять більше половини робочої сили в найбільш постраждалих секторах економіки, включаючи туризм, послуги, роздрібну торгівлю і легку промисловість.