Маски повертаються на французькі курорти

Менш, ніж через два місяці після того, як Франція скасувала обов’язкове носіння маски на відкритому повітрі, кілька прибережних курортів повернули цей захід обережності через боротьбу з четвертою хвилею зараження C0VID-19.

“Район Фіністер в Бретані, який включає міста Кампер, Морлі і Брест, став останнім, в якому людям наказали закривати роти і носи на відкритому повітрі після різкого зростання числа випадків коронавіруса з початку літніх відпусток”, – повідомляє AFP.

Бретань з її атлантичним узбережжям є одним з найпопулярніших місць у Франції. Влада Фіністер заявила, що кількість хворих на 100 000 жителів збільшилася більш, ніж в чотири рази з 30 червня по 30 липня – з 19 до 90.

Минулого тижня маски також стали обов’язковими на відкритому повітрі в районі Морбіан, який охоплює місто Ван і Кот-д’Армор, включаючи Дінан і Сан-Бріо.

Інші регіони, де відновилося обов’язкове носіння масок на відкритому повітрі, включають середземноморський острів Корсика біля підніжжя Піренеїв на кордоні з Іспанією і озеро Ансі біля підніжжя Альп.

Представники охорони здоров’я Корсики заявили вчора, що лікарні почнуть скасовувати заплановані операції, оскільки вони борються з напливом пацієнтів з COVID.

Президент Еммануель Макрон з’явився в Tik Tok і Instagram, щоб спробувати переконати молодих людей пройти вакцинацію. З початку тижня близько 16 мільйонів чоловік бачили чотири селфі французького лідера, який намагався спростувати неправдиві заяви про вакцини.