Лікарні в Сан-Паулу більше не можуть протистояти коронавірусу

“Мер Бруно Ковас попередив, що державні лікарні в найбільшому місті Бразилії, Сан-Паулу, можуть бути переповнені приблизно через два тижні через коронавирусну інфекцію. Він сказав, що міська система охорони здоров’я може впасти, оскільки попит на невідкладні ліжка продовжує зростати”, – повідомляє BBC.

Ковас сказав, що державні лікарні в місті досягли 90% своєї місткості. Сан-Пауло є одним з найбільш постраждалих від коронавіруса в країні, на сьогоднішній день загинуло майже 3000 осіб.

Бразилія вже обігнала Іспанію та Італію, ставши четвертою країною в світі за кількістю заражених в світі після США, Росії та Великобританії. У країні вже зареєстровано 241080 підтверджених випадків захворювання, з них 94122 вилікувані, а 16122 померли.

Експерти в галузі охорони здоров’я в Бразилії попереджають, що фактичне число інфікованих людей може бути набагато вище офіційних даних через відсутність тестів.

Вкрай правий президент Бразилії Джейрах Болсонаро зазнав різкої критики, як усередині країни, так і за кордоном за нездатність впоратися з ескалацією кризи коронавіруса в країні.