Діснейленд в Парижі стане точкою вакцинації

За повідомленням AFP, з суботи в конференц-центрі Діснейленду в Парижі, найбільшої туристичної пам’ятки Європи, буде проходити масова вакцинація проти COVID-19.

Офіційні особи заявили, що це відбувається на тлі зусиль Франції щодо прискорення процесу вакцинації.

Парк розваг на схід від французької столиці був закритий з 30 жовтня через зростання числа інфекцій, в результаті чого 17000 співробітників залишилися без роботи.

Спочатку планувалося, що Діснейленд в Парижі знову прийме відвідувачів 2 квітня, але погіршення умов змусило відкласти його відкриття.

Місце вакцинації буде розташовано за межами парку розваг в Newport Bay Club, конференц-центрі поруч з готельним комплексом. Він буде перебувати у віданні місцевої влади та регіональної служби охорони здоров’я ARS і буде відкритий тільки у вихідні, в той час, як інші пункти вакцинації у Франції часто закриваються по неділях.

Мета полягає в тому, щоб прищепити не менше 1000 чоловік на день, оскільки Франція прагне, щоб до середині травня 20 мільйонів чоловік отримали хоча б одну дозу.

За даними міністерства охорони здоров’я, станом на вівторок у Франції принаймні одну дозу отримали майже 12,8 мільйона осіб, або 19 відсотків всього населення. «Паризький Діснейленд гордий тим, що допомагає владі … вводити вакцини», – заявив віце-президент парку Ерік Маріон.

Глобальна група Disney оголосила про скорочення 32000 робочих місць в своїх тематичних парках по всьому світу до кінця першого кварталу, в основному в Сполучених Штатах, через наслідки коронавіруса.