У 2020 році туризм втратив 1,3 трильйона доларів доходу

Криза з коронавірусом обійшлася світовому туристичному сектору в 1,3 трильйона доларів втрати доходу в 2020 році через скорочення поїздок. ООН охарактеризувала минулий рік, як «найгірший в історії туризму».

“Втрата доходів перевищує більш, ніж в 11 разів збитки, зафіксовані під час глобальної економічної кризи в 2009 році», – йдеться в заяві Всесвітньої туристської організації.

Під загрозою опинилися від 100 до 120 мільйонів робочих місць у сфері туризму.

Кількість міжнародних туристів, що відвідали в 2020 році країни Азії впало на 1 мільярд, або 74%. Це перший регіон, який відчув негативний вплив COVID-19.

«Не дивлячись на те, що багато було зроблено для забезпечення безпечних міжнародних поїздок, ми розуміємо, що криза ще далека від завершення», – сказав лідер організації Зураб Пололікашвілі. В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні число прибуттів скоротилося на 84%, за ним слідують Африка і Близький Схід. На Сході скорочення числа туристів склало 75%, в Європі – 70%, в США – 69%, «незважаючи на слабке і нетривале пожвавлення влітку».

В останній раз кількість міжнародних туристичних поїздок істотно скорочувалася  в 2009 році під час глобальної економічної кризи. За даними Всесвітньої туристської організації, туризм не повернеться до допандеміческому рівню раніше 2023 року.