На дострокових парламентських виборах у Великобританії перемагають консерватори

Консервативна партія, згідно з попередніми результатами екзит-полів, здобуває впевнену перемогу на дострокових парламентських виборах у Великій Британії, які відбулися вчора, 12 грудня.

З великою долею ймовірності, перемога консерваторів може бути такою переконливою, що вони отримувати абсолютну більшість місць у Палаті громад.

Згідно з даними опитувань, представники Консервативної партії можуть отримати 368 крісел з 650. Їх головні суперники – Лейбористська партія –може розраховувати на 191 місце в Палаті громад.

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, який ініціював проведення дострокових виборів, щоб зрушити з місця процес виходу країни зі складу Європейського союзу, в своєму Twitter подякував британцям, які прийшли на парламентські вибори.

Також він висловив подяку волонтерам і кандидатам. «Ми живемо в найвеличнішій демократії в світі»,– заявив Борис Джонсон. Він також підкреслив, що саме завдяки прихильникам Консервативної партії, виборча компанія була настільки успішною і ефективною, і без них би нічого не вийшло. Він упевнений, що це були «вибори Brexit».

Звичайно, проблеми у Бориса Джонсона ще будуть і чимало, оскільки потрібно провести непрості переговори з ЄС про умови подальшої співпраці після виходу країни зі складу співдружності, вирішити питання про Шотландію, яка хоче проводити референдум про незалежність, та обговорити вибухонебезпечну тему ірландського кордону.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за словами Бориса Джонсона, Британія вже 31 січня 2020 року нарешті вийде зі складу Євросоюзу.

Після Brexit Україна може підписати договір про вільну торгівлю з Великобританією. Представники урядів обох країн вже працюють над відповідною угодою.