Макрон пообіцяв довгострокову допомогу працівникам культури

Французькі ЗМІ повідомили, що Еммануель Макрон розповів про деякі заходи щодо підтримки культурного сектора, який сильно постраждав від коронавіруса.

Всі спектаклі, концерти та покази кіно були скасовані з початку березня, і різні зали повинні залишатися закритими на невизначений термін, на відміну від магазинів, які можуть відкритися в понеділок.

Макрон пообіцяв довгострокові допомоги по безробіттю для ряду категорій працівників у сфері культури до серпня 2021 року. «Давайте використовувати цей період, щоб революціонізувати доступ до культури і мистецтва»,- закликав Макрон.

Президент Франції також оголосив про свій намір запустити «велику програму державних закупівель», що містить різні угоди в сфері культури, особливо з молодими художниками. «Зокрема, я думаю про художників у віці до 30 років»,- додав глава держави.

Макрон також пообіцяв фінансову підтримку скасованих фестивалів і фільмів.

Президент хоче створити компенсаційний фонд для серіалів і зйомок, які скасовані через кризу, викликану  коронавірусом. Завершуючи відеоконференцію з художниками і діячами культури, він висловив надію, що в цьому секторі, держава і страховики організують компенсацію «в кожному конкретному випадку».