Virgin Atlantic скорочує 3000 робочих місць

Компанія Virgin Atlantic оголосила, що має скоротити більше 3000 робочих місць у Великобританії і припинити роботу в аеропорту Гатвік.

Шокуюче повідомлення прийшло після того, як конкурент British Airways заявив, що не може виключити припинення своєї діяльності в Гатвік.

Virgin Atlantic, яка на даний час подає заявку на отримання надзвичайних державних позик, заявляє, що всюди будуть скорочуватися робочі місця.

«Ми відчули багато штормів з моменту нашого першого польоту 36 років тому. Але жоден з них не був настільки руйнівним, як пандемія коронавіруса і пов’язана з цим смерть багатьох наших співробітників»,- сказав генеральний директор Virgin Atlantic Шей Уест.

Virgin Atlantic також заявила, що перемістить свої рейси з Гатвік в Хітроу. Компанія має намір залишити свої слоти в Гатвік, «щоб можна було повернутися туди пізніше відповідно до вимог клієнтів».

«Після 11 вересня і світової фінансової кризи ми прийняли аналогічні хворобливі заходи, але, на щастя, багато членів нашої команди залишалися з нами протягом багатьох років», – сказали в авіакомпанії.

Керівництво аеропорту Гатвік заявило, що воно було «дуже зажурено» планами Virgin Atlantic.

«Ми не знаємо, коли країни почнуть знову відкривати свої кордони і чи будуть обмеження зберігатися протягом тривалого часу. Авіакомпанії повинні адаптуватися до сектору, який в майбутньому буде менше і слабкіше, без гарантії того, що ми скоро повернемося до докризового рівня»,- сказали в аеропорту.