У США порушено двадцять п’ять справ про внутрішній тероризм у зв’язку зі штурмом Капітолію

У США порушено не менше 25 справ про внутрішній тероризм у зв’язку зі смертельним штурмом Капітолію в середу прихильниками президента Дональда Трампа. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на демократа з Конгресу.

Тим часом міністерство юстиції заявило, що ще дві людини були затримані за участь у заворушеннях.

Джейсон Кроу, член комітету Палати представників у справах збройних сил, сказав, що він був повідомлений Райаном Маккарті, як мінімум про 25 випадках тероризму усередині країни.

Крім того, Пентагон отримав відомості про можливі загрози з боку потенційних терористів за кілька днів до і під час церемонії інавгурації обраного президента-демократа Джо Байдена 20 січня. «Було виявлено довгоствольну вогнепальну зброю, коктейлі Молотова і вибухові пристрої, що дозволяє припустити, що вдалося запобігти ще більшу катастрофу»,- сказав Кроу в телефонній розмові з Маккарті.

Міністр збройних сил поінформував конгресмена-демократа про те, що Пентагон працює з місцевими і федеральними правоохоронними органами над координацією дій із забезпечення безпеки.

Кроу, зі свого боку, висловив стурбованість повідомленнями про причетність нинішніх і колишніх військовослужбовців США до штурму Капітолію. Міністр Сухопутних військ пообіцяв прийняти «додаткові заходи».

В результаті заворушень в Капітолії загинули п’ятеро людей, в тому числі поліцейський. Другий поліцейський, який брав участь у врегулюванні ситуації, також помер. В результаті штурму також загинув ветеран авіації, що виконував завдання в Афганістані і Іраку.

У заяві Міністерства юстиції США говориться, що ще дві людини були заарештовані за участь в нападі.

Йдеться про двох чоловіків – з Техасу і Теннессі відповідно. Їх впізнали по фотографіях, що були розміщені в інтернеті.