Малайзія скористається популярністю серед туристів

Уряд Малайзії вирішив поповнити державну скарбницю за рахунок іноземних туристів.

З 1 червня 2019 року Малайзія вводить туристичний податок для виїжджаючих з країни мандрівників. Розмір податку буде становити 4,5 і 10 американських доларів.

Додатковий податок буде стягуватися з тих туристів, які відбувають з країни регулярними авіарейсами або круїзними кораблями. З тих, хто скористається чартерними авіарейсами, податок стягувати поки не будуть.

Розмір податку залежить від того, в яку країну відбуває мандрівник. Якщо це одна з країн АСЕАН (Таїланд, В’єтнам, Індонезія, Камбоджа, Філіппіни, Сінгапур, М’янма, Бруней і Лаос), то додатково будуть стягувати 4,5 американських доларів. Туристам, які летять або пливуть до інших країн світу, доведеться розщедриться на 10 доларів.

В уряді Малайзії впевнені, що сума нового податку настільки незначна, що це ніяк не вплине на кількість туристів, які приїжджають до країни. Міністр туризму і культури Малайзії Мохамаддін Кетапі підкреслив, що «подібний збір діє в багатьох країнах – хтось стягує його як податок, а хтось включає в вартість квитків».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що популярні магазини, кафе і ресторани, які розташовані в центрі Парижа біля знаменитого собору Нотр-Дам де Парі, де минулого тижня сталася пожежа, не відчуватимуть нестачу відвідувачів.

Міністр туризму Єгипту Ранія Аль-Машат вважає, що для залучення до країни туристів, потрібно докорінно змінювати традиційний образ єгипетського туризму.