Зіткнення між демонстрантами і поліцією в Парижі

За повідомленням агентства Reuters, протестуючі зіткнулися з поліцією на паризькому вокзалі “Gare de Lyon” оскільки загальнонаціональний страйк проти планів президента Франції Еммануеля Макрона змінити пенсійну систему країни триває вже 19-й день.

Станція є однією з найжвавіших у французькій столиці і часто використовується для поїздок на гірськолижні курорти в Альпах.

Протестуючі запалили смолоскипи і феєрверки, випустивши дим в будівлю вокзалу.

Протести, які перервали підготовку до Різдва, також торкнулися інших великих транспортних станцій в Парижі, таких як Gare du Nord, який надає послуги Eurostar в Лондон і Брюссель і Gare de l’Est.

«Я розумію страйкуючих, але я не схвалюю це все, французи перебувають в заручниках, і нам важко зрозуміти, яка мета», – пояснює Даміен Дремонт, пасажир на вокзалі Gare de L’Est.

Протягом двох тижнів французи страйкували проти пенсійної реформи Макрона, яка забрала б спеціальні пенсії у багатьох працівників державного сектора і також реформа передбачає підвищення віку виходу на пенсію до 64 років для отримання повної пенсії.

Очікується, що робочі в нафтовому секторі Франції також будуть виступати за закриття нафтопереробних заводів в рамках акції протесту.

У спробі придушити громадський гнів Макрон вирішив відмовитися від своєї спеціальної президентської пенсії.