Десятки українців, які повернулися з Балі, втекли з-під карантину

Понад шістдесят українських громадян, які повернулися два дні тому з відпустки на острові Балі і були поміщені на карантин в готелі «Козацький» в Києві, втекли, незважаючи на захист поліції. Про це сьогодні повідомив офіційний представник українського МВС Артем Шевченко. Представник влади не повідомил подробиць і не уточнив, чи були затримані втікачі.

Міністр внутрішніх справ Аваков заявив сьогодні, що його відомство не дозволить чартерним рейсам повертати українців на батьківщину, якщо прибулі не проходимуть обов’язковий карантин. Він повідомив, що порушникам карантину були вручені повідомлення про адміністративні проступки та штрафи на суму до 17000 гривень (близько 607 доларів США).

На сьогоднішній день в Україні було зареєстровано 669 осіб, інфікованих коронавірусом, і 17 людей загинули. З 17 березня по 24 квітня в країні діє національний карантин, а з 26 березня діє надзвичайний стан. 28 березня Україна закрила свої кордони. Міністерство закордонних справ в Києві оголосило, що на даний час близько 11000 українців перебувають за кордоном і чекають евакуації в свою країну.