Про робочі візи до Польщі можна забути

Очевидно, в Польщі великі проблеми з працівниками, якщо там вирішили піти на скасування віз для українських трудових мігрантів.

Ті українці, які найближчим часом збираються на роботу до Польщі, можуть вже не турбуватися про робочі візи. За повідомленням польської прикордонної служби, для українців скасовані робочі візи.

Таким чином, на сьогодні Польща – єдина країна Європейського союзу, яка надає громадянам третіх країн можливість працевлаштуватися на польських підприємствах і фірмах без робочої візи.

Тепер, бажаючі знайти для себе підходящу вакансію, мають повне право приїхати в сусідню країну по біометричному паспорту, самостійно знайти підходящу вакансію і отримати від роботодавця всі необхідні документи, які дають право на роботу.

Тепер українці в Польщі, які скористалися безвізовим режимом між Україною і Євросоюзом, мають право подавати заявку про дозвіл на роботу або так зване «освядчення» – декларацію про намір працевлаштування іноземця.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що польські роботодавці, щоб не втрачати українських фахівців, починають піднімати їм заробітні плати. На початку року близько 40 відсотків польських компаній оголосили про підвищення зарплат на 10 відсотків.

Управління міського транспорту Варшави прийняло рішення, що всі білетомати працюватимуть і на українській мові, щоб українцям було зручніше користуватися громадським транспортом.