Туреччина: Європа нечутлива до боротьби з ксенофобією, ісламофобією та расизмом

Європейські країни повинні бути разом у рішучому протистоянні ксенофобії та расизму, закликаючи Туреччину в четвер після терористичної атаки в Німеччині, в результаті якої загинуло дев’ять осіб, у тому числі п’ять громадян Туреччини, повідомляє Anadolu.

«Прийшов час усім європейським країнам об’єднатися проти расизму та ксенофобії і говорити одним голосом», – йдеться в заяві МЗС. «Мерзенний напад вчора ввечері в Ханау, Німеччина, є новим проявом зростаючого расизму та ворожості до ісламу».

Подібні расистські напади не слід розглядати як прості інциденти. Нечутливість, проявлена ​​в боротьбі зі зростаючою ксенофобією в Європі, сприяє новим атакам, заявило МЗС Туреччини. «Зараз саме час покласти край цим атакам. В іншому випадку расизм і ксенофобія досягнуть більш серйозних рівнів і приведуть нас до небезпечних місць».

Міністерство заявляє, що спосіб ефективної боротьби з расизмом, ксенофобією та ісламофобією “полягає головним чином у тому, щоб уникати такого підходу, який сприяє забобонам і ефективним діям”.

Туреччина готова продемонструвати необхідне двостороннє та міжнародне співробітництво в боротьбі проти всіх видів расизму, і «ми продовжимо наші щирі зусилля в цьому напрямку», йдеться в заяві.