В результаті пожежі згоріли 4 школи ЮНІСЕФ в таборі біженців

Офіційні особи заявили сьогодні, що чотири школи ЮНІСЕФ для дітей в таборах біженців в Бангладеш були знищені в результаті пожежі, а Дитяче агентство ООН назвало це підпалом.

Неясно, хто міг напасти на школи, які були порожніми на момент інциденту, але ситуація з безпекою в таборах, в яких міститься близько мільйона чоловік, в останні місяці погіршилася.

Минулого тижня через пожежу, імовірно викликану газовою плитою, згоріли сотні бамбукових бараків в одному з таборів, в результаті чого тисячі біженців з М’янми залишилися без даху над головою.

Разван Хаят, комісар у справах біженців в Бангладеш, сказав AFP, що, на його думку, останній пожежа не була навмисною, і сказав, що школи були побудовані з тендітних легкозаймистих матеріалів.

«Ми проводимо розслідування. Але ми думаємо, що це не підпал. Ці центри не є постійними структурами»,- сказав він.

Однак ЮНІСЕФ повідомив в Твіттері, що інцидент був підпалом і що він «працює з партнерами, щоб оцінити збиток від нападу і прискорити процес відновлення цих навчальних центрів».

ЮНІСЕФ управляє близько 2500 навчальними центрами в 34 таборах біженців в районі південно-східного кордону Бангладеш в Кокс-Базарі.