Дощ приніс достатньо води в спалені райони Австралії

За даними Reuters, проливні дощі заповнили греблі в найбільш сильно постраждалому від великих лісових пожеж штаті Австралії.

Влада Нового Південного Уельсу заявила, що знімає деякі накладені обмеження на використання води, оскільки такі обмеження більше не потрібні.

У цьому штаті проживає близько третини 25-мільйонного населення Австралії, а Регіон за останні 3 роки постраждав від безпрецедентних посух.

Після того, як кількість опадів знизилася до 400 літрів на квадратний метр на початку цього місяця, влада чекала до кінця лютого, щоб очистити воду. Очікується, що обмеження, такі як заборона на використання шлангів, скасують з 1 березня.

До дощів Новий Південний Уельс залишався з питною водою менше 1 року, а в деякі міста почали доставляти воду їх інших частин країни.

Гребля Уарагамба, яка забезпечує майже всю воду для багатомільйонного Сіднея, вже заповнена на 80 відсотків, а третина її обсягу була заповнена всього за тиждень. В даний час Гребля знаходиться на найвищому рівні з січня 2018 року.