Білий дім визнав, що торгова політика Трампа уповільнює економіку

Білий дім визнав те, що багато економістів попереджали в 2019 році: позиція президента Дональда Трампа в торгівлі стримує економічне зростання й інвестиції в бізнес, повідомляє Bloomberg.

Невизначеність у результаті торгових переговорів призвела до скорочення інвестицій, заявив журналістам головний економіст Білого дому Томас Філліпсон на брифінгу щодо щорічного економічного звіту президента.

Визнання суперечить неодноразовим запевненням Трампа про те, що його тактика введення тарифів не завдає шкоди економіці.

Негативний вплив невизначеності в торгівлі майже не згадується в економічному звіті на 435 сторінок, на відміну від частих хвастощів з приводу президентських програм. Це також підкреслює, що програми привели до «значного розширення», яке принесло користь більшій кількості американців.

Філіпсон, виконуючий обов’язки голови Ради економічних консультантів, не сказав, наскільки великий ефект невизначеності в торгівлі. Він навів дослідження Федерального резерву про те, що ВВП може скоротитися приблизно на 1%, але додав, що не напевне згоден із цим прогнозом.

Економіка США повідомила про зростання на 2,3 відсотка в 2019 році після 2,9 відсотка в 2018 році.