Євросоюз наполягає на новій угоді після Brexit

Після більш ніж переконливої ​​перемоги Консервативної партії на дострокових парламентських виборах, які відбулися 12 грудня, вже ніхто не сумнівається, що уряд Великобританії, очолюваний Борисом Джонсоном, зробить все, щоб оформити Brexit до 31 січня 2020 року.

Офіційні представники Єврокомісії, які чітко розуміють, що економіку Європейського союзу чекають нелегкі часи, відразу почали вимагати від уряду Великобританії, щоб без зволікання почати переговори про укладення великої угоди. У нії повинні будуть детально виписані всі умови партнерства між Британією і Євросоюзом після виходу країни зі співдружності. На думку керівництва Єврокомісії, крайнім терміном підписання угоди про співпрацю повинен стати грудень 2020 року.

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен в ході дебатів, які пройшли в Європарламенті в середу, заявила: «Тимчасові рамки, які висуваються перед нами, є надзвичайно складними. У нашому розпорядженні дуже обмежений час, до кінця грудня 2020 року. У разі, якщо не зможемо укласти угоду до кінця 2020 року, ми знову можемо опинитися на краю прірви. Це, очевидно, завдасть шкоди нашим інтересам, але ще більшою мірою інтересам Британії».

Вона повідомила, що 1 лютого 2020 року представить мандат на ведення переговорів, щоб без зволікання їх почати і завершити в намічені терміни. Оскільки через місяць Великобританія стане для Євросоюзу третьою країною, то відносини між сторонами кардинально зміняться.

Урсула фон дер Ляйен подякувала британським депутатам Європарламенту за конструктивну роботу і сказала: «Нам вас не вистачатиме. Дякую за вашу сміливість».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що прем’єр-міністр Великобританії заявив, що деякі міністерства будуть реорганізовані і створено нове міністерство,  яке буде займатися іммігрантами.

Відразу після дострокових виборів у Британії перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що буде вимагати від Бориса Джонсона дозволу на проведення референдуму про незалежність Шотландії.