Борис Джонсон планує кардинальну реорганізацію міністерств

Минуло лише кілька днів після того, як Консервативна партія виграла позачергові парламентські вибори, а прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон уже заявив, що деякі міністерства будуть реорганізовані. Крім цього, буде створено нове міністерство, яке буде займатися іммігрантами, всіма питаннями, пов’язаними з імміграційними процесами, а також охороною державного кордону.

Нове відомство буде піклуватися про безпеку країни після остаточного виходу зі складу Євросоюзу. Скоріше за все, це може привести до втрати доступу до баз даних Європолу. Також міністерство імміграції буде займатися забезпеченням максимально ефективної роботи нової візової системи, яку перед виборами анонсував прем’єр Борис Джонсон.

Поліпшенням ситуації в економіці в північній частині Англії та укладенням торгових угод з іншими країнами після Brexit буде займатися нове відомство, яке з’явиться після об’єднання міністерства зовнішньої торгівлі з міністерством у справах бізнесу, енергетики і промислової стратегії.

Одним словом, Борис Джонсон не має наміру довго чекати і зовсім не дає парламенту, де тепер має абсолютну більшість, час на розкачку, а відразу бере, як то кажуть, бика за роги.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Нікола Стерджен наполягає, що потрібно провести новий референдум про незалежність Шотландії.