Зміни клімату вже відчутно вдарили по туристичній галузі

Гірськолижні курорти в Альпах, звичайно ж, не можуть працювати без снігу, а з цим сьогодні велика проблема. Снігу немає, морозів теж немає. Підвищення температури вже призвело до закриття і руйнування багатьох альпійських гірськолижних курортів.

Уже чотири роки поспіль температура в Європі і в світі б’є рекорд за рекордом. Останні роки були найбільш теплими. При цьому в гірських районах зміни клімату та підвищення річної температури відчувається ще швидше, ніж на рівнині: кожен 1 °С підвищення температури на рівнинних територіях відповідає 2 °С в горах. Це безпосередньо впливає на гірськолижні курорти, які розташовані на низьких висотах. Доходить до того, що взимку снігу не дочекаєшся і без штучного обійтися вже ніяк не можуть, що відразу збільшує витрати і знижує рентабельність. Тому гірськолижні порожніють і закриваються.

Франческо Пастореллі, член міжнародної комісії із захисту Альп (Cipra) розповів: «У лижному сезоні минулого року більшість гірськолижних курортів працювали майже виключно завдяки штучному снігу. Це має очевидні наслідки як для навколишнього середовища, так і для економічної стійкості гірськолижних курортів».

Штучний сніг – задоволення недешеве. Він коштує 3-5 євро за кубометр. Вже зараз витрати на штучний сніг становлять щорічно до 500 мільйонів євро.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через масові заворушення в Барселоні, які тривали цілий тиждень, туристична галузь Іспанії зазнала мільйонних збитків.

Влада провінції Хебей на півночі Китаю ухвалила рішення закрити для відвідувачів всі 32 скляних моста.