Прогноз: Італія буде втрачати по 100 мільярдів євро на місяць

“Економічні збитки Італії від зупинки виробництва в боротьбі з поширенням коронавіруса може скласти близько 100 мільярдів євро на місяць,”- заявив президент Конфедерації італійської промисловості Confindustria Вінченцо Боча.

Прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте в неділю підписав постанову уряду про призупинення виробництва в країні, що не пов’язане з наданням основних товарів і послуг населенню. За словами прем’єр-міністра, влада “вирішили відкласти роботу мотора країни, не зупиняючи його повністю”.

«Цей указ піднімає питання про перехід від економічної надзвичайної ситуації до військового стану»,- сказав Боча Radio Capital з цього приводу.

У країні 70% виробників перестають працювати.

«Якщо наш ВВП становить 1,8 трлн. євро на рік, це означає, що ми виробляємо 150 млрд. євро на місяць. Якщо ми закриємо 70% виробництва, це означає, що кожні 30 днів ми будемо втрачати 100 мільярдів», – підкреслив Боча.

Італія є першою за поширеністю коронавируса країною в Європі. В кінці минулого тижня вона випередила Китай за цим показником. Згідно з офіційними даними, опублікованими вчора директором Національної служби цивільної оборони Анджело Бореллі, зараз в Апеннінах зареєстровано майже 60000 випадків зараження, понад 7000 одужали, а число загиблих складає 5467 чоловік.