Ізраїль: дрони будуть спостерігати за виборцями на парламентських виборах

В Ізраїлі дрони Центральної виборчої комісії будуть використовуватися для спостереження за чергами з повітря перед 751 спеціальною виборчою дільницею по всій країні для пацієнтів з COVID-19 і тих, хто перебуває на карантині, на виборах у вівторок. Про це заявила сьогодні на онлайн-прес-конференції глава Центрвиборчкому Орлі Адес.

Якщо дрони виявлять, що черги занадто довгі, виборці будуть відправлені на інші спеціальні виборчі дільниці. Маршрутки і таксі доставлять хворих і поміщених на карантин на ділянки.

Щоб ще більше полегшити голосування в спеціальних відділеннях для хворих і поміщених на карантин, в аеропорту Бен-Гуріон будуть створені чотири виборчі дільниці для ізраїльтян, які повернулися для голосування.

В аеропорту ніколи не було виборчих дільниць. Рішення було прийнято після того, як Верховний суд ЄС ухвалив скасувати припинення польотів до Ізраїлю. Очікується, що тисячі ізраїльтян повернуться до країну в день виборів.

Ділянки будуть розміщені біля терміналу перед паспортним контролем. Бюлетені будуть знаходитися в подвійних конвертах.

Адес сказала, що виборчі дільниці в аеропорту будуть для тих, хто повернеться з-за кордону в день виборів, щоб дозволити їм проголосувати до карантину. На брифінгу вона повідомила, що виборчі дільниці в аеропорту будуть використовуватися тільки для цих виборів через особливу ​​ситуацію, пов’язану з коронавірусом.

За країні буде 13 035 виборчих дільниць. Адес сказала, що звичайні голоси будуть підраховані до середи, а бюлетені з виборчих дільниць хворих коронавірусом, емісарів, солдат і ув’язнених – до п’ятниці, перед Великоднем.