Військовий переворот у Буркіна-Фасо, президент Каборе повалено

“Військові у Буркіна-Фасо оголосили, що повалили президента Рока Каборе і тепер влада перебуває в їхніх руках”, – повідомляє ВВС.

Офіцер армії країни заявив на державному телебаченні, що уряд і парламент розпущені.

Місцезнаходження Каборе невідоме, але військові кажуть, що всі затримані під час перевороту у безпеці. Є повідомлення, що їх, мабуть, доправили до казарм у столиці Уагадугу.

Військовий переворот у західноафриканській країні стався через день після того, як казарми зайняли солдати, а у столиці спалахнула стрілянина. Солдати вимагали відставки військового командування та виділення додаткових коштів на боротьбу з ісламістами.

Сотні людей вийшли на вулиці на підтримку військових та підпалили штаб правлячої партії. Вночі була введена комендантська година.

Представники правлячої партії «Народний рух за прогрес» заявили, що на Каборі було скоєно замах, але він вижив.

У військовій заяві йдеться, що ситуація з безпекою в країні погіршується, і президент Каборе не може об’єднати націю перед небезпекою. Звернення випущено від імені Патріотичного руху за збереження та реставрацію (МПСР), про який поки що нічого не відомо.

«МПСР, до складу якої входять усі частини армії, сьогодні ухвалила рішення повалити президента Каборе», — йдеться у прокламації.

Африканський союз та Економічна спільнота західноафриканських держав засудили військовий переворот у Буркіна-Фасо.