Північна Корея з новим ракетним випробуванням

Північна Корея випустила принаймні три ракети в другому випробуванні з початку місяця, всі три з яких впали в Японське море, повідомляє BBC. За даними Міністерства оборони Японії, північнокорейські ракети пролетіли від 100 до 200 км, але це уточнюється.

У попередньому випробуванні два невпізнаних снаряди були випущені в Японському морі – 2 березня. Снаряди пролетіли 240 кілометрів на максимальній висоті 35 кілометрів. Це було перше випробування ракети в Пхеньяні в 2020 році.

За даними Міністерства оборони Японії, в даний час ведуться обстріли зі східного міста Сондок. “Наші військові стежать за ситуацією в разі додаткових запусків”, – сказали в Міністерстві з посиланням на Yonhap.

Поки що немає офіційних даних про тип снарядів, їх дальності і висоті польоту. Японія підозрює, що ракети були балістичними, повідомило інформаційне агентство Kyodo.

Уряд Японії проведе екстрене засідання Ради національної безпеки сьогодні (9 березня). Про це заявив прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе, виступаючи перед бюджетним комітетом нижньої палати парламенту країни.

«У другій половині дня відбудеться засідання Ради національної безпеки з цього питання”, – сказав він, зазначивши, що ракети Північної Кореї впали в Японське море за межами виключної економічної зони країни. згідно з інформацією, повідомлень про пошкодження цивільної авіації або морських перевезень в регіоні не надходило.

Прем’єр-міністр Японії також заявив, що він наказав усім відповідним міністерствам і відомствам швидко зібрати і проаналізувати інформацію про запуск, щоб повністю надати всі необхідні дані місцевому населенню.