Помилка Білого дому: Байден перед мікрофоном назвав репортера «Сукиним сином»

“Президент США Джо Байден образив кореспондента Fox News під час прес-конференції у Білому домі”, – повідомляє CNBS.

Глава держави назвав Пітера Доусі «сучиним сином» після того, як журналіст спробував поставити йому питання щодо інфляції в країні.

Причиною інциденту стало те, що Байден не знав, що його мікрофон увімкнено.

Перед зустріччю президента з економічними радниками журналісти спитали його про ситуацію навколо України. Проте Байден заперечував проти обговорення конфронтації між Росією та Україною замість обговорення зниження цін у країні, як це було заплановано.

Потім репортер Fox News запитав президента, чи вважає він себе політично відповідальним за інфляцію, і як це вплине на проміжні вибори наприкінці цього року.

Після цього питання розпочалося традиційне видалення представників ЗМІ із зали засідань. «Це цінніше питання – зростання інфляції. Недурний сучий син», — саркастично промимрив Байден, не підозрюючи, що його мікрофон працює.

Поки що Білий дім не зробив офіційної заяви з приводу інциденту.

Пізніше Байден особисто зателефонував журналісту, щоб довести, що його зауваження не було «чимось особистим», і закликав його продовжувати ставити питання, відмінні від його колег.

Даусі – відомий журналіст популярного консервативного каналу Fox News. Журналіст часто ставить президенту незручні питання.

Зазначимо, що минулого року інфляція у США досягла рекордного рівня майже за 40 років.