Знімки з супутника показують об’єкт в Північній Кореї, який може бути використаний в його ядерній програмі

“Нові супутникові знімки показують засекречену ділянку в Північній Кореї, яка, за словами експертів, може бути використана для розробки ядерних боєголовок”, – повідомляють CNN.

Кадри американської компанії «Планета Лабс» були проаналізовані експертами з Інституту міжнародних досліджень у Мідлбері, штат Вермонт. На них зображена активна ділянка в селі Валлорі поблизу Пхеньяну, яка, за словами експертів, може бути використанв в ядерній програмі Північної Кореї.

Вона має всі ознаки північнокорейського ядерного об’єкту – периметр безпеки, житлові та підземні споруди. За словами професора інституту Джеффрі Льюїса, вона розташована поруч з заводом з виробництва бутильованої води, який не має жодною з цих характеристик.

«Що виділяється, так це інтенсивний автомобільний розклад – легкові автомобілі, вантажівки, вантажні контейнери. Цей об’єкт дуже активний. Ця активність не зменшилася навіть під час переговорів між США і КНДР про денуклеаризації Корейського півострова. Північна Корея продовжує розробляти ядерну зброю”, – сказав Льюїс CNN.