Смартфон допоможе пасажирам визначати габарити ручної поклажі

Для перевірки відповідності габаритів ручної поклажі, авіакомпанія KLM дозволила пасажирам використовувати мобільний телефон.

Смартфон поможет пассажирам определять габариты ручной клади

Перевірка необхідних параметрів, які передбачені правилами нідерландської авіакомпанії KLM, тепер може здійснюватися пасажирами за допомогою звичайного смартфона.

З цією метою в телефоні встановлюється спеціальний додаток KLM App. Після установки програми включається камера і наводиться на зібраний у політ багаж. Для порівняння розміру багажу з необхідними параметрами, які передбачені правилами компанії, програма намалює віртуальні валізу або сумку відповідного розміру, які легко зіставити з реальними і визначити чи підходить він для поїздки чи ні.

Додаток використовує технологію доповненої реальності (Augmented Reality) компанії Apple і доступна для пристроїв, що працюють на платформі iOS.

За правилами авіакомпанії KLM пасажири можуть безкоштовно провозити з собою на борту авіалайнерів в якості ручної поклажі один основний предмет розмірами 55х35х25 см і особисту річ з розмірами 40х30х15 см їх сумарна вага не повинен бути більше 12 кг