Реальні інвестиції будуть йти від українських трудових мігрантів

Міністерство економічного розвитку України має зробити конкретні кроки, щоб допомогти розкрити можливості мігрантів.

У тому, що український уряд повинен допомагати українцям, які живуть і працюють за кордоном, переконаний директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Як написав експерт на своїй сторінці в Facebook: «Українці, які працюють в Німеччині, Австрії, Словаччині та багатьох інших країнах, відкривають свій маленький автентичний бізнес, популяризуючи нашу країну».

Олексій Дорошенко переконаний, що активні трудові мігранти, заробивши початковий капітал, відкриватимуть все більше підприємств малого бізнесу в країнах ЄС. Продукцію вони будуть купувати в Україні, а це дасть можливість створювати нові робочі місця, щоб виробляти оригінальні, автентичні продукти, товари, сувеніри. Жителі європейських країн охоче купують таку продукцію, яка відрізняється від стандартної, пропонованої великими торговими мережами.

«Таким чином трудові мігранти будуть допомагати нашій країні не тільки грошима, а й інвестиціями. Згідно з соціологічними опитуваннями, понад 50 відсотків людей, які працюють за кордоном, готові вкладати гроші в нашу економіку відкриваючи власну справу. Тому поєднати європейський ринок з українським виробництвом – хороша ідея для всіх», – зазначив А. Дорошенко.

На думку експерта, урядові структури зобов’язані сприяти розвитку цього напрямку в бізнесі. Але реальність така, що для підприємців краще, коли профільне міністерство не приділяє якомусь питанню велику увагу. В іншому випадку допомога може перетворитися в чергову перешкоду.

Нагадаємо, раніше ми писали про спрощення процедури працевлаштування кваліфікованих іноземних фахівців в Данії.

Джерело: news.eurabota.ua

08.01.2019