Британія планує відмовитися від танків

Як повідомляє Times, “Великобританія розглядає можливість відмови від танків в рамках пропозиції по модернізації збройних сил”.

За даними британського видання, уряд вивчає таку можливість в зв’язку з ростом витрат на модернізацію танків Challenger 2 і бойових машин піхоти Warrior британських збройних сил, які в минулому році були визнані застарілими.

“Міністерство оборони Сполученого Королівства вважає, що мінливий характер бойових дій вимагає великих інвестицій в кіберзброю, космос і інші сучасні технології”, – пише видання.

«Хоча все ще існує можливість модернізації Challenger 2 або покупки танка Leopard 2 в Німеччині, Великобританія вже запитує думку партнерів НАТО з приводу пропозиції відмовитися від важкої бронетехніки і переглянути свій військовий внесок в Північноатлантичний союз»,- додала Times.

Згідно з новою пропозицією, Великобританія зосередиться на лідерстві в області штурмовиків і запропонує своїм союзникам 50 вертольотів Apache, а також важкі танкові вертольоти і розвідувальні вертольоти.