У Джуліана Ассанжа хороше здоров’я

Джуліан Пол Ассанж, творець web-сайту “WikiLeaks”, відчуває себе краще після того, як його перевели в загальне крило в’язниці максимально суворого режиму Белмарш. Про це заявив головний редактор “WikiLeaks” Крістін Храфнссон перед журналістами на прес-конференції, організованій інформаційним агентством прес-асоціації.

“Я бачив його близько 10 днів тому. Йому стало краще завдяки зусиллям його адвокатів, громадськості і, що дивно, інших ув’язнених у в’язниці Белмарш», – повідомив Храфнссон.

Наприкінці січня стало відомо, що після того, як Ассанж провів більше дев’яти місяців в ізольованій камері, він був переведений в загальне відділення в’язниці Белмарш, де у нього була можливість спілкуватися з іншими ув’язненими. Світові агентства відзначають, що захист Ассанжа вважає це великою перемогою.

Експерти організації Об’єднаних Націй, а також більше 100 лікарів і психологів з 18 країн, не один раз звертали увагу на те, що тривала ізоляція Джуліана Ассанжа від зовнішнього світу може вважатися психологічної тортурами, а також істотно вплинути на здоров’я австралійця.

Лондонський суд в даний час готується почати розслідування по суті екстрадиції Ассанжа в Сполучені Штати, де йому були пред’явлені звинувачення в злочинах, пов’язаних з розкриттям секретної інформації. Засновнику WikiLeaks загрожує термін до 175 років в’язниці за хакерські атаки.