Ще в 5 китайських містах для українців діє шестиденний безвіз

Для громадян України і ще 52 країн, щоб подорожувати до багатьох міст Китаю візи не потрібно.

Тепер для відвідування ще п’яти китайських міст українцям не потрібно оформляти ніяких віз, якщо залишатися в них не довше шести діб. Для ознайомлення з місцевими пам’ятками цього часу цілком достатньо.

Починаючи з 1 січня 2019 року, безвізовий транзит для іноземних громадян багатьох країн діє в таких китайських містах: Циндао, Семені, Ухані, Ченду і Куньмін. Крім цього, пасажири, які прибувають в місто Циндао, можуть пересуватися по всій території провінції Шаньдун.

Згідно з нововведенням, по-перше, період безвізового перебування громадян інших країн у відповідних містах збільшився з 72 до 144 годин. По-друге, стало більше пунктів пропуску, які забезпечать швидке обслуговування мандрівників. Зокрема, пасажири, які прямують транзитом через Китай, можуть оформити в’їзд/ виїзд в пунктах пропуску міст.

Це нововведення китайських імміграційних властей дуже зручно для туристів, яких, згідно зі статистичними даними, щорічно в Китай приїжджає близько 43 мільйонів чоловік.

Нагадаємо, раніше ми писали, що туристичний сектор японської економіки щороку демонструє позитивну динаміку зростання кількості туристів. За підсумками 2018 року, вперше в Японію приїхало понад 30 мільйонів туристів з усього світу.

Джерело: news.eurabota.ua

08.01.2019