Україна вдарила по Нікарагуа санкціями через візит посла до Криму

“Україна почала процес введення санкцій відносно Нікарагуа після візиту посла країни до Криму”,- повідомляє прес-служба МЗС України.

У жовтні уряд України прийняв указ, що відкриває процедуру введення санкцій проти Нікарагуа за призначення почесного консула в Криму.

«Міністерство закордонних справ України неодноразово попереджало нікарагуанську сторону про неприпустимість дій, які порушують суверенітет і територіальну цілісність нашої країни. Українська сторона почала процес введення санкцій відповідно до українського законодавства і буде продовжувати вживати всіх необхідних заходів для дотримання законів України та міжнародного права про захист суверенітету і територіальної цілісності нашої країни»,- йдеться в заяві МЗС України, опублікованій на сайті відомства.

МЗС України протестує проти візиту посла Нікарагуа в Росії Альби Асусена Торреса до Криму для отримання консульського патенту. «Наша країна вважає цю акцію відверто недружнім кроком Нікарагуа щодо України»,- йдеться в заяві.

Раніше постійний представник Криму при президенті Росії, віце-прем’єр республіки Георгій Мурадов повідомив, що сьогодні в Криму відкриється Почесне консульство Нікарагуа. З цією метою до республіки прибув посол Нікарагуа в Росії.

Нікарагуа – одна з небагатьох країн, які визнали Крим в складі Російської Федерації в 2014 році. Міжнародне співтовариство розглядає Кримський півострів, як територію, окуповану Росією.