Українські будівельники утримують ринок нерухомості Естонії

Працівники з інших країн, в першу чергу з України, сприяють тому, що нові будинки в Естонії здаються вчасно і вартість квартир перебуває в прийнятному для продавців і покупців ціновому діапазоні.

Украинские строители

На думку виконавчого директора естонського агентства нерухомості 1Partner Kinnisvara Мартіна Вахнера «без українців, поляків і будівельників з інших східноєвропейських країн будівельний ринок повз на колінах».

Іноземні фахівці згодні на значні переробки, при цьому запитують розумні зарплати. Якби багатоквартирні будинки будували, наприклад, фіни, то квадратний метр житла коштував би на 1000 євро більше.

М. Вахнер також підкреслив, що естонським будівельникам немає ніяких об’єктивних причин побоюватися, що фахівці, які приїхали з інших країн, займуть їхні робочі місця, оскільки «роботи так багато, що якщо проблеми виникли навіть при будівництві великого торгового центру, то знайти людей для ремонту одного багатоквартирного будинку майже неможливо, а вартість години роботи в секторі за останні роки піднялися на 30-40 відсотків».

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про активізацію видачі робочих віз українським громадянам, які працевлаштовуються в Литві. З початку 2018 року українцям вже видано близько 20 тисяч віз.