Отримання візи у Вінниці, – вивчаємо складність питання

Вінниця – один із центрів міграції України. Згідно з неофіційними даними статистики, з міста та області виїхало близько 25% працездатного населення.

879a12

У зв’язку з великим попитом серед населення на послуги з оформлення віз та дозволів на роботу в Польщі та інших країнах Євросоюзу, у Вінниці діє безліч агентств, які пропонують посередницькі послуги.

Працюють візові агентства за певну винагороду, сума яких становить 2000 – 3000 тисячі гривень. В обмін на плату фахівці пропонують швидке і просте оформлення документів для виїзду за кордон. Однак, на практиці – не все так райдужно.

Нагадаємо, що в поточному році в Україні не зафіксували різке збільшення рівня відтоку робочої сили.

На ринку візових послуг – багато шахраїв. Також багато агентства славляться недобросовісністю і не стримують заявлених термінів підготовки документів.

Однак, в 2018 році всі бажаючі отримати польську робочу візу або оформити «Шенген» можуть оформити документи навіть без реєстрації.

Нагадаємо, що у Вінниці працює візовий центр польського консульства. Звернувшись до нього можна подати заявку на оформлення робочої візи або візи в Польщу. «Ціна питання» – 35 євро сервісного збору.

Зараз оформити візи у Вінниці можна без попередньої реєстрації. Якщо раніше для проходження процедури доводилося реєструватися по телефону, то сьогодні вінничани можуть скористатися спрощеною процедурою і звернутися безпосередньо в консульство. Однак, нагадаємо, що на прийом у візовий центр необхідно приходити вже з оформленим пакетом документів і оплаченим сервісним збором.

Зараз у Вінниці не спостерігає великих черг на оформлення документів, однак ми рекомендуємо вам виділити в своєму графіку від 4 до 6 годин, які може зайняти процес очікування та оформлення документів.

Оформити візу необхідно за три місяці до передбачуваної дати поїздки у Польщу або іншу країну ЄС.

Нагадаємо, що у Вінниці можна оформити шенгенські або робочі візи в такі країни, як Італія, Польща, Литва і Австрія. Візові центри розташовані за адресою: вул. Пирогова 52-А та вул. Гоголя, 30.