Українці працювали незаконно на будівництвах. Тепер вони повинні покинути Польщу

Громадяни України незаконно працювали з недобросовісними роботодавцями. Прикордонники з Владиславова розкрили шахраїв. – П’ять українських громадян працювали нелегально в компаніях, при перевірці цих компаній, офіцерами прикордонної служби з Владиславово. Іноземці отримали рішення, що зобов’язують їх повернутися на батьківщину, а заяви про покарання роботодавців були направлені в суд. Минулого тижня співробітники Морського департаменту прикордонної охорони видали в загальній складності 14 поворотних рішень, після перевірки законності перебування та найму іноземців, – каже капітан Морського прикордонного департаменту, Анджей Юзвяк.

незаконная работа на стройке

Як кажуть прикордонники з Владиславова, вони взяли під свій контроль кілька будівельних компаній, в яких працювало близько сотні іноземців.

– Виявилося, що п’ять з них працювали без належних дозволів та угод. Ними були винесені рішення, які вимагають повернення іноземців з щорічним забороною на в’їзд у Польщу, – говорить офіцер.

Нами вже неодноразово повідомлялося про недобросовісних роботодавців та депортації українців з Польщі. Однак це ще не все. За словами Прикордонної служби, рішення про повернення 15 українців завершилося адміністративним судом, досконалим прикордонниками з Гданська, Гдині, Колобжега, Щецина і Устки. – Причина полягала в незаконному працевлаштуванні, з прострочуванням допустимого терміну перебування в Польщі, а також відсутності необхідних документів – каже Юзвяк.