Стали відомі основні причини звільнення з роботи українців

Для українців однією з головних причин, за якими вони звільняються з роботи, є відсутність нормальних взаємин між співробітниками.

З одного боку, в Україні з кожним роком імовірність того, що дефіцит фахівців практично в усіх секторах української економіки незабаром може перетворитися на серйозну проблему, дуже висока. Але з іншого, експерти ринку праці відзначають, що значна частина співробітників, вік яких менше 30 років, зовсім не тримаються за місце роботи. Для молодих працівників звільнитися, пропрацювавши всього кілька місяців, не складає особливої проблеми. Вони завжди перебувають у пошуку кращих вакансій.

Робота в таких обставинах змушує керівників думати про те, як утримувати кваліфікованих і досвідчених працівників, а також залучати молодих фахівців.

Як показують соціологічні дослідження одного з міжнародних порталів, найчастіше українські працівники звільняються через низький рівень оплати праці. Далі в списку основних причин – відсутність перспектив професійного росту і велика кількість конфліктів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що величезна кількість вакансій була зафіксована в Німеччині в минулому році.

Уже не перший рік в Україні спостерігається значний дефіцит менеджерів з продажів.