Українці, щоб більше заробити, учать польську мову

У Польщі настільки не вистачає фахівців, що поляки вже готові довірити українцям навіть навчання і виховання своїх дітей.

Протягом минулого року серед українців, які живуть і працюють в Польщі, намітилася тенденція переходу із заводських цехів і фермерських полів на легшу і високооплачувану роботу.

Для того, щоб претендувати на такі посади, необхідно дуже добре знати польську мову. Багато українців активно починають вивчати польську мову, щоб мати можливість знайти вакансію, наприклад, в сфері обслуговування, де без знання мови на рівні носія не обійтися.

Постійне перебування в середовищі і велика мовна практика протягом тривалого часу дають можливість українцям дуже добре вивчити польську мову.

Багато українських трудових мігрантів, які, маючи відповідну освіту і досвід роботи в професіях, де необхідно безпосереднє спілкування з іншими людьми, вимушено шукали вакансії, де не потрібно було знати мову або володіти нею тільки на початковому рівні.

У минулому році серед українців, які працювали в сфері обслуговування, збільшилася кількість офіціантів, перукарів, продавців і косметологів. Однак протягом минулого року серед польських роботодавців спостерігалася стійка тенденція наймати українських вчителів, викладачів та медичних працівників, де польську потрібно знати досконало.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що головною причиною імміграції українських громадян до Польщі є не гроші, а бажання змінити країну проживання.

Українці, які переїхали на постійне місце проживання до Польської Республіки – лідери серед іноземців, які отримали у 2018 році громадянство цієї країни.