Литва активно видає українцям види на проживання

Трудові мігранти в Литві за підсумками семи місяців 2018 року отримали понад 22 тисяч робочих віз. З цього числа 80 відсотків віз видано українським громадянам, які працевлаштувалися в цій балтійській країні.

 poluchenie-vida-na-zitelstvo-v-litve-inlegal-eu-bg3

Згідно інформації департаменту міграції Литви, 6,3 тисяч українців, які працюють у цій країні отримали вид на проживання.

За словами керівника департаменту міграції Евеліни Гудзинскайте, у найближчі роки кількість українських трудових мігрантів, яких влаштовує рівень оплати праці і умови життя у Литві, буде збільшуватися швидкими темпами. Першочерговими причинами такого стану справ є гострий дефіцит кваліфікованих працівників на литовському ринку праці і діє безвізовий режим між Україною і Євросоюзом.

«Якщо імміграція буде рости такими ж темпами, як і зараз, то можна очікувати, що в майбутньому році українців буде на 30-50 відсотків більше, ніж в цьому році», – підкреслила Е. Гудзинскайте.

Керівник Литовської асоціації будівельників Далюс Гядвілас стверджує, що за його оцінками, на сьогоднішній день в будівельному секторі працює близько 2,5 тисяч українських фахівців, але відзначає, що число приблизне, насправді їх може бути більше в кілька разів.

Джерело: www.eurabota.ua