Битва Трампа і Байдена за Білий дім триває

Як повідомляє Associated Press, “президент-республіканець Дональд Трамп і його суперник-демократ Джо Байден почали наступ на штати, сподіваючись змінити ставлення виборців на свою користь”.

У суботу Трамп почав свій день в Неваді з нетипового відвідування церкви перед тим, як відвідати захід зі збору коштів і вечірній мітинг в Карсоні. Невада, яка вважається спірною територією, не підтримала кандидата від Республіканської партії на президентських виборах в 2004 році.

Байден, побожний католик, відвідав літургію в Делавері, а потім прибув на зустріч з виборцями в Північній Кароліні, штаті, де демократ не вигравав гонку за Білий дім в 2008 році.

І Трамп, і Байден закликають прихильників брати участь в попередньому голосуванні.

Обидва кандидати намагаються залучити громадян держави, які можуть допомогти їм забезпечити собі шлях до перемоги, але динаміка гонки залишається напрочуд стабільною. Байден лідирує в загальнонаціональних опитуваннях, але більш скромний в опитуваннях в спірних штатах.

На додаток до опитувань громадської думки, що показує перевагу Байдена, у колишнього віце-президента є ще одна важлива перевага перед Трампом – гроші. За останні чотири місяці його кампанія зібрала більше 1 мільярда доларів, що допомогло йому затьмарити вражаючу фінансову перевагу Трампа.

У Даремі, Північна Кароліна, Байден розкритикував Трампа за те, що він сказав на вихідних, що Сполучені Штати «вскочили по сходах» пандемії коронавіруса, і сказав, що кількість нових випадків захворювання в країні піднялася до найвищого рівня за кілька місяців. «Ситуація погіршується, і він продовжує брехати нам про ситуацію», – сказав Байден.

Хоча він нещодавно оговтався від власної зустрічі з вірусом, в Неваді Трамп висміяв Байдена за його обережний підхід до пандемії. На мітингу під відкритим небом в аеропорту Карсон соціальна дистанція майже не дотримувалася.

Кампанія Байдена відгукнулася майже миттєво. Її офіційний представник Ендрю Бейтс заявив, що число нових випадків коронавіруса і безробіття зростає.

Очікується, що останні дебати Трампа і Байдена відбудуться в четвер у Нешвіллі, штат Теннессі. Другі дебати, заплановані на 15 жовтня, були скасовані через відмову Трампа брати участь після того, як організатори оголосили, що вони будуть віртуальними, щоб знизити ризик зараження.