Українських туроператорів змусять бути більш відповідальними перед клієнтами

Український уряд схвалив зміни до ліцензійних умов діяльності туристичних операторів, які спрямовані на захист інтересів клієнтів.

Після численних скарг українців, які не були задоволені рівнем сервісу, обіцяного туроператорами при купівлі турів до різних країн, а також частими затримками чартерних рейсів, уряд України прийняв рішення змінити умови ліцензування туроператорів.

Згідно з прийнятими змінами, щоб отримати ліцензію, туроператор повинен забезпечувати туристам фінансову гарантію. Таким чином, якщо поїздка зірветься з вини туроператора, він повинен виплатити відповідну грошову компенсацію.

Для забезпечення професійних послуг, в штаті компанії має бути не менше 30 відсотків співробітників, які вже мають стаж роботи в сфері туризму не менше трьох років або мають профільну вищу освіту.

Щоб не було інцидентів в аеропортах, коли людям доводилося протягом доби і довше чекати свій рейс, який затримувався з вини туроператора, його співробітники зобов’язані за 8 і за 2 години до наміченого часу відправлення рейсу уточнити інформацію у авіаперевізника. Якщо рейс затримується на більш ніж 4 години, інформація повинна бути розміщена на сайті туроператора. Таким чином, уряд планує боротися з масовими затримками рейсів.

Крім цього, фірми на своїх сайтах повинні надавати необхідну інформацію про туристичних агентів, з якими вони співпрацюють, щоб уникнути збільшення кількості випадків, коли люди платили гроші за послуги, які по приїзду їм не надавалися, а всю провину списували на агентів на місцях.

Недотримання нових вимог може спричинити за собою анулювання ліцензії туроператора.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд Великобританії вирішив відмовитися від заповнення туристами паперових міграційних карт для в’їзду до країни.

Для більшості мандрівників, які звикли зупинятися не в готелях, а в так званих «туристичних квартирах», щоб істотно заощадити свій бюджет, місцеві влади в Іспанії приготували неприємний «сюрприз».