Трамп: Будь-яка атака з боку Ірану зустріне нищівну силу

«Будь-яка атака з боку Ірану на що-небудь американське зустрінеться з великою і нищівною силою», – написав президент США Дональд Трамп. Раніше іранський лідер Хасан Роухані оцінив, що нові санкції США проти Тегерана були «обурливими і ідіотськими».
«Сьогоднішня неосвічена і образлива заява Ірану тільки показує, що вони не розуміють реальності. Будь-яка атака Ірану на що-небудь американське зустріне велику підтримку і нищівну силу. У деяких районах руйнівні наслідки будуть означати, що їх зрівняють з землею», – написав президент.
Раніше у вівторок Роухані заявив, що рішення про введення нових санкцій відносно Тегерана означають «певну поразку» Білого дому, на яку, на його думку, впливає «розумова відсталість».
У той же день радник з безпеки Білого дому в Ізраїлі Джон Болтон запевнив, що США все ще хочуть поговорити з Іраном. «Президент Трамп залишив двері відкритими для реальних переговорів (…) Єдине, що Іран повинен зробити, це увійти через цю відчинені двері»,- сказав він.
Введені в понеділок Трампом обмеження є відповіддю не тільки на знищення американського безпілотника 20 червня, але і на напад на два нафтові танкери в затоці Омана, який відбувся тижнем раніше, і також сприяв посиленню напруженості між Вашингтоном і Тегераном. США звинувачують Іран в першому і другому інциденти. Іран категорично відкидає звинувачення в нападі на танкери, і в разі безпілотника стверджує, що збив цей безпілотний літак, тому що він вторгся в його повітряний простір. США стверджують, що стрілянина проходила в міжнародному повітряному просторі.