Квебек почав випуск запрошень за новою імміграційної програмою

Ще у вересні минулого року почала працювати нова система Arrima для відбору тих, хто хоче іммігрувати до провінції Квебек. Протягом цього часу зареєстровано більше 115 тисяч кандидатів.

Уже в найближчі дні імміграційна влада канадської провінції Квебек почне відправляти запрошення іноземцям, які хочуть переїхати до Канади на постійне місце проживання.

У міністерстві імміграції Квебека поінформували, що «департамент буде використовувати нову систему, яка дозволить у пріоритетному порядку запрошувати кандидатів на переїзд до провінції».

Також у провінції розробляється новий портал для роботодавців. Вони зможуть вибирати підходящих кандидатів у системі Arrima і спілкуватися з ними.

Таким чином, роботодавець, який знайде для себе відповідних фахівців, зможе повідомляти про це в профільне міністерство через систему. Іммігранти вже будуть переїжджати на нове місце проживання, маючи робоче місце, що дозволить їм легше і швидше пройти процес адаптації до нових умов.

За словами міністра імміграції Квебека Саймона Джоліна-Барретта, в першу чергу будуть запрошувати людей з інших країн, які таким способом отримають пропозиції про роботу.

У 2019 році канадські роботодавці збільшили кількість пропонованих вакансій на 25 відсотків у порівнянні з 2018 роком.

Рекордні показники зайнятості в Канаді, які були ще в далекому 1976 році, зафіксовані в квітні.