Снайпер в Нагірному Карабасі застрелив командира сирійських найманців

2 листопада в Нагірному Карабасі снайпером був убитий один з командирів сирійського угруповання Султан Мурад, що поставляє найманців до азербайджанської армії через Туреччину. Про це повідомила в Twitter американська журналістка Ліндсі Снелл. Вона опублікувала його фотографію, не згадавши його імені.

Днем раніше був убитий командир терористичного угрупування Фіркат аль-Хамза.

Султан Мурад і Дивізія Хамза – основні протурецьких угруповання на півночі Сирії, що вербують найманців для воєн в Лівії та Азербайджані.

EADaily процитував повідомлення журналістки Ліндсі Снелл в Twitter, про причини вербування найманців для Азербайджану. «За її словами, сирійці знаходяться в стані війни з росіянами в Лівані і Азербайджані, тому що росіяни – найбільші вороги сирійців».

За даними неурядової сирійської організації з прав людини (SOHR), не менше 2050 сирійських найманців виїхали до Азербайджану. 21 жовтня 170 з них загинули, а тіла 118 були перевезені до Сирії.

«Надійні джерела кажуть, що нові групи готуються до відправки до Азербайджану, оскільки Туреччина продовжує втягувати їх у гарячий конфлікт в Нагірному Карабасі», – йдеться в повідомленні SOHR. Вони пояснили, що бойові дії були настільки запеклими, що деякі сирійці відмовилися приймати в них участь і повернулися до Сирії.

1 листопада Міністерство оборони Вірменії оголосило про затримання ще одного терориста-найманця з Сирії і опублікувало відеозапис його зізнань. Це 32-річний Юсуф Алаабет аль-Хаджі, у якого 5 дітей. Він поїхав до Азербайджану, тому що йому обіцяли 2000 доларів на місяць і ще 100 доларів за кожну відрубану голову «невірного».