Чеські програмісти відправили у відставку міністра транспорту

На вихідних група програмістів фактично заощадила для державного бюджету Чехії 16 мільйонів євро. У цій ситуації міністру транспорту нічого іншого не залишалося, як добровільно подати у відставку. Адже він стверджував, що для написання і запуску програми потрібно виділити 16 мільйонів євро і витратити кілька місяців.

Однак, провівши так званий хакерський марафон, програмісти змогли всього за два вихідних повністю написати комп’ютерну програму для запуску онлайн-магазину, в якому будуть продаватися електронні етикетки, що підтверджують оплату за проїзд по автобану.

Головною метою акції, яку організували і провели чеські айтішники, було довести, що державне замовлення на створення такого онлайн-магазину, не має сенсу і не варте тих нечуваних грошей, які планувалося виділити. Осоромлений міністр транспорту Володимир Кремлік пішов у відставку.

Чеські ЗМІ захоплено відгукуються про такий креативний протест програмістів. Так, видання Denik пише: «Саме так виглядає шлях до прогресу. Країна, врешті-решт, може розквітнути, як сад, і для цього їй зовсім не потрібно стільки міністрів!»

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що українці серед іммігрантів в Чехії складають найчисленнішу групу після словаків.

У Словенії вибухнула політична і урядова криза: прем’єр-міністр Мар’ян Шарец подав у відставку. Причиною складної ситуації стали внутрішні конфлікти в парламентській коаліції.

Діскріпшін

Чеські програмісти за два дні зуміли створити онлайн-магазин, в якому будуть продаватися електронні етикетки, що підтверджують право проїзду по автобану.