Найстаріша туристична авіакомпанія світу закривається

Непрості часи привели найстарішу туристичну авіакомпанію світу до закриття. Йдеться про компанію Thomas Cook, яка вважається найстарішою, як і в рідній Великобританії, так і в усьому світі.

Відомо, що авторитетна компанія не зуміла розрахуватися з накопиченими за довгі роки боргами і буде ліквідована.

Про це було офіційно підтверджено в прес-релізі, випущеному представниками найстарішої туристичної авіакомпанії на планеті.

На даний момент відомо, що компанія повністю скасувала всі раніше анонсовані рейси, тури і відмовилася від функції бронювання.

Читайте також: Німецькі промисловці не хочуть затягування Brexit

В останні місяці залишалася надія, що компанія все таки продовжить своє існування. Останні кілька місяців компанія проводила посилені переговори з кредиторами та інвесторами. Ходили чутки, що оператор отримає гроші з Китаю і продовжить працювати в новому форматі, проте вони так і не підтвердилися.

На даний момент заява про ліквідацію вже передана до високого суду Лондона. Незабаром очікується призначення офіційного ліквідатора.

Заявлено, що всю свою діяльність компанія Thomas Cook згортає вже з 23 вересня. Ліквідація компанії, ймовірно, серйозно засмутить 600 тисяч її постійних клієнтів з усього світу.

Нагадаємо, що компанія Thomas Cook була заснована в 1841 році і названа на честь свого засновника – Томаса Кука. З того часу вона перетворилася в найбільший туристичний і авіаційний холдинг, що працює по всьому світу.