У Німеччині не вистачає водіїв великовантажних вантажівок

Українські водії вантажівок можуть тільки мріяти про такий рівень заробітної плати, яку пропонують роботодавці німецьким фахівцям. Але все не так просто, як здається на перший погляд з України.

При показниках середньої заробітної плати, яка в Україні на сьогоднішній день складає трохи більше 9 тисяч гривень (за курсом – 320 доларів), рівень оплати праці в Німеччині на порядок вищий, ніж в нашій країні. Але все, як кажуть, пізнається в порівнянні. Навіть незважаючи на те, що заробітні плати німецьких водіїв складають в середньому 2000 євро, більшість з них не влаштовує такий стан справ. Про це свідчать дані статистики. Згідно з інформацією Федерального відомства з працевлаштування, за останні 5 років число вакансій водіїв великовантажних вантажівок збільшилось на 44 відсотки, при цьому кількість безробітних водіїв зменшилася на третину.

Далекобійник в Німеччині, який тільки починає трудову діяльність, може розраховувати на заробітну плату в 1800 євро. У міру збільшення стажу зростає і зарплата: водії у віці до 30 років заробляють 2000 євро, від 30 до 40 років – 2200 євро, а ті, кому за сорок – 2300 євро.

Сьогодні на ринку праці Німеччини налічується близько півтора мільйона водіїв-далекобійників. Більше 30 відсотків з цього числа – люди старше 45 років. При цьому молоді німці не поспішають приєднуватися до числа тих, хто з ранку до вечора сидить за кермом вантажівок. Роботодавці в свою чергу також не поспішають істотно піднімати оплату праці. Така ситуація на руку українським водіям – це реальний шанс працевлаштуватися в Німеччині.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що уряд ФРН вже погодив всі подробиці законопроекту, який дозволить громадянам з країн, що не входять до складу ЄС, без особливих проблем знаходити підходящу роботу.

Джерело: www.eurabota.ua

29.11.2018