Британець відмовився покинути Афганістан без своїх тварин, в кінцевому підсумку врятував 173 з них

За повідомленнями світових ЗМІ, британцеві Полу Пенну Фартингу, ветерану морської піхоти, вдалося вивезти з Афганістану майже всіх своїх тварин, за якими він доглядав 15 років.

У Фартінга був притулок, в якому знаходилося близько 200 бездомних і поранених собак і кішок, про яких він дбав разом з 25 афганськими співробітниками.

Він відмовився покинути Афганістан без них і протягом двох днів минулого тижня безуспішно намагався вилетіти з Кабула, плануючи вивезти своїх співробітників і їх сім’ї в безпечне місце.

Через зміну в останній момент вимог і заходів безпеки його місія залишилася виконаної тільки наполовину. Афганські дівчата і юнаки, які працювали на нього, не могли покинути країну.

Деякі з кішок не могли витримати спеку і стрес в своїх клітинах недалеко від аеропорту, де їх затримали таліби, а кілька інших старих і хворих тварин, які не змогли перенести подорож, були приспані. Зрештою, Фартингу вдалося злетіти з рештою 173 тваринами на вантажному літаку, сплаченому пожертвами, і благополучно приземлитися в Британії.

За майже 15 років перебування в Афганістані його Фонду «Нозвард» вдалося врятувати і знайти “прийомних батьків” майже для 700 тварин.

У Твіттері Фартінг описав свою місію, як «частковий успіх», оскільки йому не вдалося забезпечити евакуацію своїх співробітників та їх сімей.