Китайський гігант Xiaomi відкрив завод з виробництва смартфонів в Стамбулі

“Китайський гігант електроніки Xiaomi запустив спільне виробництво в Стамбулі з гігантським постачальником Salcomp”, – повідомляє Sabah.

Завод, розташований в Авджаларе в європейській частині мегаполісу, буде мати можливість виробляти 5 мільйонів смартфонів на рік.

У лютому технологічний гігант оголосив, що завод буде запущений з інвестиціями в розмірі близько 30 мільйонів доларів.

У заяві, направленій з нагоди церемонії відкриття, президент Реджеп Тайіп Ердоган сказав, що Туреччина, країна, яка виробляє понад 10 мільйонів смартфонів на рік, є точкою з’єднання для Європи, Росії та Близького Сходу.

«Туреччина робить рішучі кроки, щоб стати регіональним центром виробників смартфонів», – сказав Ердоган.

Він підкреслив, що країна пропонує великі можливості для іноземних інвесторів завдяки своїй динамічній робочій силі і стратегічному розташуванню.

За його словами, завод площею 14 000 квадратних метрів зможе виробляти 5 мільйонів пристроїв на рік і створити 2 000 робочих місць.

“Туреччина – четверта країна в світі, де у бренду є виробничі підприємства. Смартфони Xiaomi, вироблені на турецькому заводі, з’являться на ринку в наступному місяці”, – заявив міністр промисловості і технологій Мустафа Варанков.

Хоча спочатку компанія буде зосереджена на виробництві смартфонів, вона також повідомляє про те, що може розширити асортимент своєї продукції в країні.

Крім Xiaomi, два інших китайські бренди смартфонів, Oppo і Tecno Mobile, також оголосили про запуск виробництва в Туреччині.