Кількість українців в Чехії продовжує збільшуватися

Тільки словацьких працівників в Чехії більше, ніж українських.

Серед іммігрантів в Чехії українці перебувають на другому місці за чисельністю після словаків. Цілком природно, що працівників із сусідньої Словаччини найбільша кількість. Адже ця країна – член Європейського союзу, і з працевлаштуванням ніяких проблем не виникає.

Незважаючи на те, що для українців, щоб потрапити до Чехії на роботу, труднощів на порядок більше, це їх не зупиняє. Висока заробітна плата в порівнянні з тим, що можна заробити в Україні є відмінним стимулом, щоб поїхати до Чехії і стати найчисельнішою групою іноземців після словаків.

Спеціаліст Чеського статистичного управління з міжнародної міграції Ярміла Марешова зазначила, що «кожен третій іноземний працівник в Чехії – словак, а кожен п’ятий – українець».

В цілому в Чехії працює понад 600 тисяч іноземців, що становить близько 13 відсотків від кількості всіх працюючих. Крім словаків і українців в Чехії велика група в’єтнамців, росіян, поляків, болгар.

Цікаво, що в Празі кожен сьомий житель – іноземець. У столиці Чехії проживає понад 51 тисячі українців, 32 тисячі словаків, майже 24 тисяч росіян. Вихідці з цих трьох країн складають більше половини від усіх іноземців в Празі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що чеські лікарні зацікавлені в тому, щоб уряд спростив процес працевлаштування українських лікарів.

У Польщі вже відкрито говорять про те, що ринок праці чекають великі проблеми, оскільки українці вже не так охоче приїжджають до країни працювати.