ЄС звинуватив Amazon в порушенні законів про конкуренцію

“Європейський союз офіційно звинуватив американського гіганта Amazon в порушенні європейських законів про конкуренцію шляхом контролю над онлайн-ринком”,- повідомляє AFP.

Комісар ЄС з питань конкуренції Маргрет Вестагер заявила, що Брюссель повідомив компанію про його позиції і розпочне друге офіційне розслідування.

“Ми прийшли до попереднього висновку, що Amazon незаконно зловживає своїм домінуючим становищем в якості постачальника ринкових послуг в Німеччині і Франції”,- написала комісар ЄС у Твіттері перед прес-конференцією.

“Amazon може використовувати конфіденційні дані в великих масштабах, щоб конкурувати з більш дрібними роздрібними торговцями. Тепер Amazon повинна відповісти”,- додала вона.

Незабаром після цього Вестагер сказала журналістам в Брюсселі, що їм необхідно переконатися, що платформи з подвійною роллю, що мають ринкову владу, такі, як Amazon, не спотворюють конкуренцію.

Amazon продає свої товари клієнтам через свої веб-платформи.

Європа звинувачує онлайн-гіганта, який зробив засновника Amazon Джеффа Безоса найбагатшою людиною на планеті, в використанні даних про клієнтів для конкуренції зі сторонніми клієнтами.

Вестагер сказала, що у Amazon є час відповісти в найближчі тижні.